e
Banner

Etiketler: tehlikeli madde taşımacılığı



Alışan tehlikeli madde taşımacılığında anayasasını yazıyor


Yayın: 26-09-2012
Kategori: Lojistik

Türkiye’de sıvı ve toz kimyevi madde taşımacılığı alanında “kurumsallaşmış lojistik hizmet sağlayıcı” olan Alışan Lojistik, uzman kadrosu, güçlü altyapısı ve dünyanın hemen her bölgesine yayılmış olan ISO Container ağı ile müşterilerine Avrupa standartlarında farklı çözümler sunuyor.





Tehlikeli madde taşımacılığı teknik ve ihtisas işidir!



1970’lerden günümüze dökme kimyasal madde taşımacılığı alanında tamamı paslanmaz çelik ve alüminyum tanktan oluşan ADR belgeli araçları ile ulusal ve uluslararası alanda taşımacılık geçekleştiren İsmet Yılmaz Ltd. yeni yatırımlarla büyümesini sürdürüyor.





Ulaştırma sistemi ve tehlikeli madde taşımacılığı



Ulaşım, bir ülkenin siyasi, sosyal, kültürel ve özellikle ekonomik yaşamını etkileyen önemli bir unsurdur.





Tehlikeli madde taşımacılığı ve ADR



Rüçhan Derici - Tehlikeli Madde Platformu Kurucusu




Tehlikeli madde taşımacılığındaki sorunlara komisyon ve kanun merhem olacak!


Yayın: 01-10-2012
Kategori: Akaryakıt

Türkiye’de tehlikeli madde taşımacılığı alanında önemli mevzuat sorunları yaşandığını belirten Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Üyesi, ADR/RID Danışmanı ve Eğitmeni Alper, Tehlikeli Yük ve Kombine Taşımacılığı Genel Müdürlüğü altında ilgili sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla bir komisyon kurulmasının ve sektörü yasal bir zemine oturtacak bir kanun çıkarılmasının hem ADR sürecine geçişi hem de sorunların çözümünü hızlandıracağını söylüyor.




Alışan Lojistik tehlikeli madde lojistiğine yön veriyor



1985 yılında uluslararası nakliye firması olarak kurulan Alışan Lojistik, konularında uzman kadrosu ile lojistik sektörüne yönelik talepler için farklı çözümler üretiyor.





ADR’deki erteleme tansiyonu yükseltiyor!



Akaryakıt, lojistik ve araç ürecileri ADR’ye kilitlenirken, yayınlanan yeni yönetmelikle taşıma araçları ve üniteleriyle ilgili hükümler 1 Ocak 2014 tarihine ertelendi. Kararı değerlendiren sektör temsilcileri; hizmet verdikleri alanlar kadar can ve mal güvenliği açısından da son derece önemli olan yönetmeliğin bir an önce devreye alınmasını talep ediyor.




DGM Türkiye eğitim yelpazesini genişletti



Eğitim, paketleme ve danışmanlık faaliyetleri ile tehlikeli maddelerin lojistik süreçlerinde oluşan hizmet ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan DGM Türkiye,artık tehlikeli madde kazalarına müdahale sürecinde görev alacak personele yönelik de eğitimler sunuyor.




Tehlike madde taşımacılığında milat: 2014



Tehlikeli madde taşıyan araçlara uygunluk belgesi verecek bir kurum olmadığı için ‘taşıma araçları/üniteleriyle ilgili’ hükümleri bir yıl daha ertelemek zorunda kaldıklarını belirten Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak, 2014 yılında Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik’in tamamen yürürlüğe girmesiyle sektörün tek elden yürütüleceğini ve gözle görülür bir dönüşümün yaşanacağını söylüyor.





ADR’deki öteleme üç sektörde tansiyonu yükseltiyor!


Yayın: 26-02-2013
Kategori: Karayolu

Akaryakıt sektörü değişik tarihlerde defalarca ertelenen ADR Yönetmeliği’ne kilitlenirken, bir erteleme daha geldi. Yayınlanan yeni yönetmelikle taşıma araçları ve üniteleriyle ilgili hükümler 1 Ocak 2014 tarihine ertelendi. Kararı değerlendiren sektör temsilcileri; akaryakıt, lojistik ve araç üreticileri açısından son derece önemli olan yönetmeliğin bir an önce devreye alınmasının elzem olduğunu söylüyor.